ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Πληκτρολογήστε το κείμενό σας εδώ...

Καλλιτεχνική χρονιά 2021-2022

 Μετά την παύση σχεδόν 1,5 χρόνου τα μουσικά τμήματα μας είναι έτοιμα προς εκκίνηση και πάλι! 

 Με οδηγούς τους καταρτισμένους μας μουσικούς και δασκάλους, σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε παραδοσιακά στον κόσμο της μουσικής! 

 Διδάσκουν:

Δημήτρης Κωνσταντής στο λαούτο

Βασίλης Αθανασίας στο βιολί

Δημήτρης Ζιάγκας στο κλαρίνο 

 Πληροφορίες 6948896427 



Καλλιτεχνική χρονιά 2020-2021

Μαθήματα παραδοσιακού λαούτου με δάσκαλο τον Δημήτρη Κωνσταντή. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 6-9 μ.μ. Συμμετοχές και πληροφορίες στο 6946810083.

Βιογραφικό Δημητρίου Κωνσταντή

Ο Δημήτρης Κωνσταντης γεννήθηκε στη Αθήνα το 1976. Η πρώτη του επαφή με την παραδοσιακή μουσική έρχεται μέσα απο την ενασχόληση του με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς απο την ηλικία των 8 ετών. Σπουδάζει κλασική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με τον Παναγιώτη Ιωάννου απο όπου και παίρνει το πτυχίο του το 1999. Απο το 1995 είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.) με το οποιο εχει συμμετάσχει σε δεκάδες ταξίδια και παραστάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ως χορευτής και απο το 1998 και ως μουσικός (Ουγγαρία ,Κύπρος,Γερμανία,Αμερική κ.τ.λ.). Ασχολείται με το λαούτο και μαθητεύει δίπλα στον Κώστα Σιδέρη και στον μεγάλο δεξιοτέχνη Χρήστο Ζώτο απο τα τέλη του 1999. Τελειωνει το ΤΕΦΑΑ Αθηνών το 2002 με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής υπο τις οδηγίες της Γιολάντας Αθανασοπούλου. Το 2010 παίρνει το δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον Διονύση Ηλιόπουλο. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος μουσικών σπουδών στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «εκτέλεση-ερμηνεία της παραδοσιακής μουσικής». Έχει συμπράξει με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες οπως ο Πέτρο-Λούκας Χαλκιάς ,Αχιλλέας Χαλκιάς, Χρήστος Τζιτζιμίκας, Γιάννης Παπακώστας. Απο το 1999 ειναι μέλος της ηπειρώτικης ζυγιάς που αποτελείται απο τους Ηλία Πλαστήρα, Γιώργο Γκόγκο και Διονύση Ζώη. Το 2001,2002,2003 συμμετέχει στις εκδηλώσεις πολυφωνικού τραγουδιου στο Θέατρο Παλλάς, στο Θέατρο Πέτρας και στο Δελβινάκι της Ηπείρου.

Δισκογραφία
΄΄Σκοποί και τραγούδια της επαρχίας Πωγωνίου΄΄
Σαρακατσάνικη παράδοση ΄΄Τα τρια βιλαέτια΄΄
Σαρακατσάνικη παράδοση ΄΄Ο φλάμπουρας΄΄
΄΄Κυρά Βοϊούσα΄΄
Συμμετοχή στη μουσική καταγραφή (cd) της συναυλίας ΄΄πολυφωνικά τραγούδια Παλλάς 2001΄΄
΄΄Ζαγόρι΄΄ με τον σύλλογο νέων Ασπραγγέλων
Συμμετοχή στο cd ΄΄προσωπίδες και τζαμάλες΄΄
Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου «ζωντανή ηχογράφηση»

Μαθήματα χορωδίας με τον μαέστρο Βαγγέλη Κώτσου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 5-6 μ.μ. Συμμετοχές και πληροφορίες στο τηλ 6972927003.



Βιογραφικό
Ο Βαγγέλης Κώτσου γεννήθηκε στην Αθήνα από Ηπειρώτες γονείς που τον γαλούχησαν με τα Ηπειρώτικα ήθη και έθιμα καθώς και με το Ηπειρώτικο δημοτικό τραγούδι και κυρίως με τα Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια. Κατάγεται από τα Κτίσματα Πωγωνίου το χωριό των πολυφωνικών τραγουδιών.
Είχε την τύχη να έχει παππού το μεγάλο όνομα του πολυφωνικού τραγουδιού τον Σπύρο Μάτσια.
Είναι τέταρτη γενιά της οικογένειας Μάτσια του Πολυφωνικού τραγουδιού.
Σε ηλικία επτά ετών γίνεται μέλος της παιδικής χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Το ταλέντο του, του εξασφαλίζει υποτροφία για το Εθνικό Ωδείο Αθηνών (Μανώλη Καλομοίρη) όπου για 17 χρόνια πραγματοποιεί σπουδές κλασσικού τραγουδιού, ιστορία της μουσικής ενορχήστρωσης και διευθυντής ορχήστρας, σύνθεσης, θεωρία της μουσικής και ειδικό αρμονίας. Παράλληλα συμμετέχει ως τραγουδιστής σε πολυφωνικά σχήματα και σύνολα παραδοσιακής μουσικής σε παραστάσεις, συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συμμετείχε μεταξύ άλλων σε παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής στο «Ηρώδειο», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Ισπανία, την Ιταλία, τις Η.Π.Α, τη Γερμανία, με πιο σημαντικές την παράσταση « Και με φως και με θάνατο ακαταπαύστως» Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- Σκηνοθέτης: Κώστας Γαβράς και τις εκδηλώσεις του WORLD MUSIC INSTITUTE των Η.Π.Α
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία ως τραγουδιστής παραδοσιακής μουσικής και πολυφωνικού τραγουδιού.
Από το 1990 διδάσκει πολυφωνικό, παραδοσιακό τραγούδι και χορωδία
στο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (Κεντρικό- Καλαμάτας- Ραφήνας- Τριπόλεως),
στο ΕΛ.ΚΕ.ΛΑΜ. (Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών),στο Ίδρυμα ΖΗΣΗ,
στο Μ.Ε.Λ.Μ.Ο.Κ.Ε (Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Κέντρο Εθνομουσικολογίας), στο σωματείο ΕΛΛΟΙ,
στην ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, στο Ε/ΤΕ.ΠΟ (Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού) στο σύλλογο ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, στη χορωδία της Π.Σ.Ε.(Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος), ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ,
ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ, ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟ ΩΔΕΙΟ, Σύλλογος ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ και ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ
Σύλλογος ΠΑΤΡΩΝ, χορωδία ΑΓΝΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ.
Συνεργάσθηκε με τον Σίμωνα Καρά (Μουσική παράδοση και πολυφωνικό τραγούδι στη Βόρεια Ήπειρο) καθώς και σήμερα διδάσκει πολυφωνικό τραγούδι στο ΚΕΠΕΜ (Κέντρο Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής. Μουσικό Λαογραφικό και αρχαιολογικό αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά), το Λάμπρο Λιάβα (Οργάνωση εκπαιδευτικών κύκλων πολυφωνικού τραγουδιού στο ΜΕΛΜΟΚΕ), τον Στέφανο Βασιλειάδη (Οργάνωση και εκτέλεση συναυλιακών παραστάσεων πολυφωνικού τραγουδιού στο Παλέρμο της Ιταλίας),
την ομάδα ΜΕΛΜΟΚΕ (Διεύθυνση πολυφωνικού τραγουδιού στην Ελλάδα),
το Βαγγέλη Παπαθανασίου ( τελετή έναρξης 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στην Αθήνα το 1997), την Δόμνα Σαμίου όπως (στην παραγωγή «Ο Έλληνας Άγιος Βασίλης» στο Μέγαρο Μουσικής) και άλλους.
Επίσης, είναι ιδρυτής και υπεύθυνος των πολυφωνικών σχημάτων «ΗΠΕΙΡΟΥ» και «ΠΕΝΤΑΤΟΝΟ» (Βαγγέλη Κώτσου)
Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο με σημαντικότερες εργασίες του τις:
-Λαογραφική και μουσική έρευνα στην Επαρχία Πωγωνίου της Ηπείρου
-Λαογραφική και μουσική έρευνα για την πεντατονική μουσική παράδοση στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
-Μουσική έρευνα και καταγραφή με θέμα: «Πολυφωνικό τραγούδι στην Ήπειρο και δημοτική ποίηση».
-Έρευνα για τη μουσική ιδιομορφία της περιοχής Γουμένισσα της Μακεδονίας.
-Μουσική έρευνα για τα « Αρβανίτικα τραγούδια» της Αττικής.
-Μουσική έρευνα για τα « Βλάχικα τραγούδια» της Ηπείρου.
-Λαογραφική, μουσική και σημειολογική έρευνα για τη δημοτική ποίηση και μουσική καϊκή παράδοση της Ελλάδας (δεν έχει ολοκληρωθεί)
-Σημειολογία δημοτικής ποίησης και τραγουδιών στο έργο «Ήπειρος της Πεντατονίας».
-Σημειολογία της Πεντατονικής μουσικής της Ηπείρου.
-Μουσική έρευνα ηπειρώτικης πεντατονικής μουσικής για το έργο «Ήπειρος της Πεντατονίας»

Σαν τραγουδιστής συμμετείχε στις μουσικές παραγωγές:
«Αθώος- Ένοχος» (Δήμητρας Γαλάνη)
«Ανάσα η τέχνη της καρδιάς» (Διονύσης Σαββόπουλος)
«Βαλκανικοί ρυθμοί» (Θ. Γεωργοπούλου- Δ. Πολυμέρη)
«Ήπειρος της Πεντατονίας»
«Η Ελλάδα που δεν ξέρετε»
«Βόρειες Διαδρομές» και άλλες.
Σήμερα συνεχίζει τη διαδρομή του στα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας σαν διευθυντής ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, διευθυντής και τραγουδιστής πολυφωνικού τραγουδιού, καθηγητής πολυφωνικού τραγουδιού, τραγουδιστής παραδοσιακού τραγουδιού, επιμελητής μουσικών παραγωγών, συγγραφέας και ερευνητής.
Υπήρξε το 2010 καθηγητής πολυφωνικού τραγουδιού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Σχολή Μουσικολογίας.
Επίτιμος καθηγητής πολυφωνικού τραγουδιού στο Πανεπιστήμιο της Τυφλίδας της Γεωργίας στη Σχολή Καλών Τεχνών.



Μαθήματα παραδοσιακού βιολιού με τον Βασίλη Αθανασιά.  Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 6-9 μ.μ. Συμμετοχές και πληροφορίες στο 6946810083.

Βιογραφικό Βασιλείου Αθανασιά
Ο Βασίλης Αθανασιάς, με καταγωγή από τα Τζουμέρκα γεννήθηκε στην Αθήνα. Η μουσική παράδοση του τόπου καταγωγής του τον επηρέασε από νεαρή ηλικία και η αγάπη για τα ακούσματα αυτά τον ώθησε αναπόφευκτα στην ενασχόλησή του με το παραδοσιακό βιολί. Το 2006 επιλέγει να φοιτήσει στην Σχολή Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα όπου ολοκληρώνει με επιτυχία τις σπουδές του κατακτώντας το πρώτο του πτυχίο με ειδίκευση στο "παραδοσιακό βιολί".Παράλληλα με τις σπουδές του στην παραδοσιακή μουσική ασχολείται και με την Δυτική μουσική όπου αποκτά και το δεύτερο πτυχίο του στα Ανώτατα Θεωρητικά.Ολοκληρώνει τις σπουδές του στην Κλασική Μουσική το 2016 κατακτώντας τον ανώτερο τίτλο σπουδών: " Δίπλωμα Σολίστ στο Κλασικό Βιολί" με βαθμό Άριστα παμψηφεί.Έχει εργαστεί ως καθηγητής κλασικού και παραδοσιακού βιολιού σε Μουσικά Σχολεία και Ωδεία της χώρας, έχει συμμετάσχει σε πλήθος ηχογραφήσεων στη μουσική δισκογραφία, υπήρξε μέλος συμφωνικής ορχήστρας και ορχήστρας μουσικής δωματίου ενώ τέλος συμετέχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα όπως και στο Εξωτερικό(Αμερική, Καναδά, Κορέα, Ευρώπη κ.α) με επιφανείς καλλιτέχνες του Λαϊκού και Παραδοσιακόυ μουσικού στερεώματος. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε